Idejna zasnova : Laura Herts
Režija: Laura Herts, Jango Edwards

PRODUKCIJA
ZLM Productions & Compagnie Laura Herts

PREDSTAVA
Gladys (junakinja predstave »A Won Woman Show«) se vrača v Slovenijo z zgodbo o »Barbari«. Ali gre za žalostno zgodbo? Naj bi bila! Ženska je žrtev samote, čustvene obubožanosti, neumnosti moških ter diktature lepote. Vendar ni žalostna zgodba!
Zgodba o »Barbari«, ki jo pripoveduje Gladys, je izrazito nenavadna zgodba, kjer Laura Herts udari s pestjo po mizi za pravice ženske preko igre komičnih skečev, ki nas skozi smeh vodijo v dvakratni premislek o resničnosti.

LAURA HERTS (ZDA/FRANCIJA)
Otroška strast …
Ta nora, energična klovnesa, ki se je rodila v Georgetownu (ZDA), že več kot dvajset let živi in ustvarja v Franciji, je diplomantka znamenite School of Mime – Theater Lassaad, dodatno pa se je izobraževale pri Jacquesu Lecoqu, Daniel Steinu, and Philippe Gaulier-ju.
V svojih predstavah, v katerih združuje elemente klovnade, fizičnega gledališča, nevtralne maske, pantomime in predmetnega gledališča v kombinaciji s šolo ulice, je ustvarila svoj svet klovnovskih komedij, ki izhajajo iz njene notranjosti in opazovanja zunanjega sveta in so zares nenavadne.

A Won Woman Show , Laura Herts,
Festival Klovnbuf 2011
Slovensko mladinsko gledališče
03. 06. 2011
»Neverjetnih devetdeset minut smeha in krohotanja. Monokomedija v kateri Laura Herts, klovnesa, akrobatka in plesalka z mimiko lahkotno komunicira z občinstvom, si zasluži vso pozornost. Uživali smo v neverjetnem namišljenem potovanju običajne američanke Gladys, ki z izredno pantomimo in obrazno mimiko popelje občinstvo skozi lepote Pariza medtem pa v gneči izgubi svojega ljubljenega Harryja. Naenkrat se znajde na odru in soočena z občinstvom prične iz nje vreti njen pravi jaz. Problemi zapuščenega dekleta v Parizu, sestavljanje ženske samopodobe, na trenutke podprte z zelo moškimi kretnjami nas popelje skozi neprekinjen vrtinec dogajanja na odru. Začasni ljubimec je Chris iz občinstva, katerega celo popelje na oder in z njim koketira skoraj do konca predstave, ko spet sreča svojega Harryja. Nazadnje izvemo da v občinstvu sedijo njena mama, sestra, teta … in zlata ribica Nasmejani smo bili do solz in brez zamere Chris, vsega je kriv Harry!; 10,0«
( www.slotraveler.com)

KABARET
Režija in dramaturgija: Laura Herts, Jango Edwards
Igra: Laura Herts
Produkcija: ZLM Productions &Compagnie Laura Herts
Trajanje: 80 minut

 

Foto: zasebni arhiv Comagnie Laura Herts

desna