Režija: Ravil Sultanov

PRODUKCIJA
Zavod Bufeto
PREDSTAVA
Klovn Bufeto vas bo letos popeljal v najbolj nenavadno šolo  – v MALO ŠOLO CIRKUSA, ki je pravzaprav ena VELIKA ŠALA.  Šalili se bomo na različne načine… šalite se  skupaj z nami tudi vi. Mislimo, da to ne bo škodovalo tudi vašim staršem!
Pridite in preživite z nami en lep cirkuški dan!
Radi bi, da bi bili srečni in nasmejani!
Ja!
Ker je nebo modro, paradižnik rdeč in klovn smešen butelj!

Predstavi bo sledila interaktivna cirkuško-klovnovsko delavnica.
Izvedba delavnic: Združenje Cirkokrog (Slovenija), Zavod Bufeto (Slovenija)

ZAVOD BUFETO (SLOVENIJA)
Zavod Bufeto je edina profesionalna ustanova, ki v Sloveniji goji in razvija klovnsko gledališče – sintezo klovnade, cirkusa in gledališča. Z zlitjem cirkuško-klovnovskih veščin in dramaturških pristopov rahlja okvire tako klasičnega dramskega gledališča kot tudi tipičnega cirkuškega šova. Z univerzalnim klovnovskim jezikom kot radoveden otrok odkriva svet na samosvoj način, mimo logike odraslih in njihovih sistemov.
Zavod ustvarja samostojne avtorske predstave in koprodukcijske predstave s Slovenskim mladinskim gledališčem in Lutkovnim gledališčem Ljubljana.
V zavodu Bufeto poleg soustanoviteljem – Ravila in Natalije Sultanove, diplomantov moskovske akademije za cirkuške umetnosti, delujejo mnogi priznani slovenski gledališki ustvarjalci.
Zavod Bufeto je kot izvršni producent v zadnjih letih v Ljubljani in po Sloveniji organiziral šest mednarodnih gledališko-klovnskih festivalov Klovnbuf, in sicer Klovnbuf: Šalo na stran! (2008), Veliko za šalo in malo zares! (2009), Klovnbuf: Smej se! (2010), Klovnbuf: Cherchez la femme! in Klovnbuf: Od dvornega norca do filozofa…? (2012), Klovnbuf: Quo Vadis…? (2013).
Poleg izvedbe festivala Klovnbuf, ustvarjanja avtorskih in koprodukcijskih predstav Zavod Bufeto Ljubljani izvaja lasten izobraževalni program – Laboratorij smeha, ki poteka v obliki permanentnega studia klovnovskega gledališča ter preko različnih delavnic in seminarjev mednarodno uveljavljenih predavateljev širi to zvrst uprizoritvenih umetnosti pri nas.

ZDRUŽENJE CIRKOKROG (SLOVENIJA)
Združenje Cirkokrog je skupina cirkuških pedagogov in pedagoginj, ki že vrsto let razvija cirkus kot medij dela z ljudmi. Pot Cirkokroga se je začela, ko so se študentke socialne pedagogike spoznale z mladinskim cirkusom, ki ga v Evropi že več let priznavajo kot učinkovit medij dela z ljudmi. Po nekaj letih raziskovanja na lastno pest so leta 2005 ustanovile Združenje za cirkuško pedagogiko Cirkokrog. V okviru združenja razvijajo cirkuško pedagogiko kot obliko pedagoškega dela in neformalnega izobraževanja otrok, mladih in odraslih.

Foto: Rok Govednik, Mitja Ličen, DK

 

desna