Nedelja, 21. 06. 2015

Ob 19.00 – Slovensko mladinsko gledališče

Pismo

klovnada, Paolo Nani (Danska)

Opis:

Preprosta, pravzaprav zelo preprosta predstava. Vsa zgodba se namreč pred očmi gledalcev ponovi v petnajstih različnih variacijah, katerim pa je skupno dvoje, v predstavi ne bo izrečena niti ena sama beseda, gledalci pa se bodo zagotovo vsakič nasmejali do solz, ob mojstrstvu Nanijevih interpretacij, pri čemer moč umetnikovega igranja izhaja iz neposredne relacije igralca z občinstvom in tako prinaša nepričakovana presenečenja tako igralcu kot seveda tudi občinstvu.

Predstava gledalca enostavno transportira v svet različnih klovnovskih karakterjev vse tja do črnega klovna, klovnskega karakterja, s katerim se upajo »spopasti« samo največji mojstri klovnovske umetnosti, med katere italijanski umetnik Paolo Nani nedvomno tudi sodi.

Predstava je prejela nagradiPrize United Slapstick – The European Comedy Award, Frankfurt a.m. inPrize Roner SurPris Bolzano.

21. 06. ob 19.00  - foto Cinzia Campana

 

Vstopnice:

Festival Klovnbuf si letos prizadeva še zlasti nazorno pokazati, da kultura ne jemlje, temveč daje. Zato smo pripravili poseben režim cen. Za »petične« stane vstopnica 9 € (in 6 za njihov podmladek), tisti ki morajo svoja sredstva razporejati bolj skrbno, lahko zanjo plačajo toliko, kolikor mislijo, da je vredna. Za brezposelne, depresivne, invalide in tiste, ki se skozi mesec komaj pretolčejo, pa je vstop prost.

 

desna