Sobota, 20. 06. 2015

KUD France Prešeren od 13.00 ure dalje

»Pridite in se naučite žonglirati vsi!«

KLOVNBUF SE PRIDRUŽUJE PRAZNOVANJU SVETOVNEGA DNEVA ŽONGLIRANJA

Več na: www.svetovnidanzongliranja.com

Klovnbuf podarja predstavo

Riba

Teater PolPet (Slovenija)

Opis:

Predstava “Riba” je kratko, a intenzivno potovanje dveh pomorščakinj. Monotono vsakdanjost plovbe prekine riba, ki iznenada skoči iz morja in s tem sproži ribolov, kakršnega bi si težko predstavljali…

Izvajalci:

Teater PolPet pod takim imenom obstaja že nekaj let. PolPet izvira iz osebnih imen Polone in Petre Prosen. Da nastane PolPet, mora pri predstavi sodelovati vsaj ena polovica imena, druga polovica je lahko gostujoča. Tako sta recimo nastali predstava Karmela an Bepina (Petra in Manca Uršič) in Kafetkanje (Polona in Matteo Crugnola).V predstavi Riba je Teater PolPet v prvotni zasedbi. Polona Prosen je trenutno samozaposlena v kulturi kot performerka, Petra Prosen pa profesorica likovne vzgoje, ki se poleg pedagoškega dela ukvarja z lutkami.

F1 20.06 ob 13.00 - Kud France Prešeren  -Zasebni arhiv Teater PolPet

 

Ob 13.00 – Mestno jedro (različne lokacije)

Cirkuška promenada – Karneval

gledališče na ulici – bela klovnada, Theatre Korolevski Giraffe (Estonija), Zavod Bufeto (Slovenija)

V primeru slabega vremena predstava odpade.

Opis:

S projektnim sodelovanjem s Theatrom Korolevski Giraffe iz Estonije, ki že tretje leto poteka v obliki umetniškega laboratorija, kjer je situacija v razvojnem smislu žanra klovnade in cirkusa podobna kot v Sloveniji ter v želji po izmenjavi in nadgradnji umetniškega znanja in razvoja sodobne, večzvrstne uprizoritvene scene, ki spaja žanre od cirkusa do gledališča, lutk in klovnade, neobremenjene s tradicijo in kanoni, bo Zavod Bufeto skupaj z estonskimi umetniki izvedel interaktivni gledališki dogodek – karneval, s čimer festival Klovnbuf tudi tokrat ne bo »vstopil« v prestolnico kot od mesta ločena entiteta, temveč se bo vzpostavil kot del mesta, saj bo projekt dobesedno nastajal na očeh prebivalcev mesta ter z njihovo (ne)posredno vpletenostjo v njegovo realizacijo.

Izvajalci:

 Theatre Korolevski Giraffe (Estonija)

Theatre Korolevski Giraffe, katerega ustanovitelja sta Stanislav Warkki in Larissa Lebeda, je v svojih več kot 25 letih sodeloval z mnogimi svetovno znanimi umetniki kot so Slava Polunin,Terry Gilliam, Shusaku Takemuchi, Chulpan Khamatova… s svojimi predstavami, pa gledališče gostuje domala po vsem svetu.

Korolevski Giraffe namreč ustvarja v žanru t.i. »bele klovnade« – redke, subtilne umetniške forme, v kateri preko svojstvene kreativne metode inovativno združujejo moderne vizualne forme s klovnado, folkloro, ritualnim plesom ter drugimi »nepričakovanimi« ekspresivnimi elementi, ki rezultirajo v edinstvenih, samosvojih predstavah, ki gledalce vsekakor ne puščajo ravnodušne.

F3 20.06 ob 13.00, Mestno jedro - foto Sašo Štih

Ob 17.00 – Novi trg 

Jekyll na sladoledu 

klovnada, Paolo Nani (Danska)

V primeru slabega vremena bo predstava uprizorjena v Atriju ZRC SAZU-ja.

Opis:

Jekyll je nadvse nenavaden prodajalec sladoleda, s povsem samosvojim načinom poslovanja, saj kljub čisto pravemu sladolednemu vozičku, polnemu sladoleda, pompozno opremljenemu z zvočniki, dimnimi efekti, okrašenemu z baloni, nima niti najmanjšega pojma o tem kako se dela posel…

Zato se mu seveda zlahka zgodi, da se mu ves sladoled stopi, popokajo vsi baloni … in takrat se prava sladoledna zabava šele začne!!!

V predstavi Jekyll na ledu je bolj kot sama zgodba pomembno kako je slednja povedana, pri čemer, top mojster klovnade Paolo Nani, brez besed, s svojimizrednim občutkom za »timing«, dovršeno telesno govorico in obrazni izrazi, skupaj z občinstvom ustvarja petdeset minutno teatralno čarovnijo, ki je osvojila gledalce po vsem svetu.

F4 20.06. ob 17.00- Foto Arhiv Paolo Nani 1

Ob 20.00 – Stara mestna elektrarna

Jutri je jutri

Nouveau Cirque, Cridacompany (Francija)

Opis:

Francosko-katalonski duo Jur Domingo in Julien Vittecoq (Cridacompany), je poleg skupin Les Acrostiches, La compagnie 111, Le Boustrophédon, le Petit Travers zagotovo eden najbolj prepoznavnih »produktov« znane francoske šole novega cirkusa Le Lido (Centre des arts du cirque de Toulouse).

V predstavi Mañana es mañana, inovativni, samosvoji fuziji cirkusa, plesa in glasbe, sta se jima pridružila še dva priznana francoska umetnika, prav tako diplomanta Le Lido, in sicer Anicet Leone in Gabriel Agosti.

Zaradi bolezni v igralskem ansamblu  napovedana predstava ODPADE!  

Namesto odpadle predstave bo na sporedu ob isti uri in isti lokaciji predstava Efemerne noči – potovanje v neznani cirkus, Nouveau Cirque, igrajo: Sylvain Monzat, Company Two: Ricardo Gaiser, Katja AndersenAntoine Gibeaux Company Noga: Nata Galkina. diplomantov Le Lido – Centre des arts du cirque de Toulouse (Francija)

Vstopnice:

Festival Klovnbuf si letos prizadeva še zlasti nazorno pokazati, da kultura ne jemlje, temveč daje. Zato smo pripravili poseben režim cen. Za »petične« stane vstopnica 9 € (in 6 za njihov podmladek), tisti ki morajo svoja sredstva razporejati bolj skrbno, lahko zanjo plačajo toliko, kolikor mislijo, da je vredna. Za brezposelne, depresivne, invalide in tiste, ki se skozi mesec komaj pretolčejo, pa je vstop prost.

desna