PRODUKCIJA
Compagnie Laura Herts (Francija)

PREDSTAVA
S predstavo Vrrroum!, namenjeno družinskemu občinstvu, se mednarodno priznana in uveljavljena klovnesa Laura Herts (ZDA/Francija), vrača k izviru njenega umetniškega ustvarjanja – pantomimski tradiciji Marcela Marceau-ja. Preko bele maske, obilice klovnovskega humorja ter skorajda brez rekvizitov popelje gledalce na različnih »transportnih sredstvih« na najbolj nenavadno potovanje okoli sveta ter jim odkriva kraje, ki presenetijo tudi njo samo. Gre za preprosta zgodbo o človeku, ujetem v svet »mehaničnega«, ki pa na svojem potovanju ponovno odkrije humanost v sebi.

LAURA HERTS (ZDA/FRANCIJA)
Otroška strast …
Ta nora, energična klovnesa, ki se je rodila v Georgetownu (ZDA), že več kot dvajset let živi in ustvarja v Franciji, je diplomantka znamenite School of Mime – Theater Lassaad, dodatno pa se je izobraževale pri Jacquesu Lecoqu, Daniel Steinu, and Philippe Gaulier-ju.
V svojih predstavah, v katerih združuje elemente klovnade, fizičnega gledališča, nevtralne maske, pantomime in predmetnega gledališča v kombinaciji s šolo ulice, je ustvarila svoj svet klovnovskih komedij, ki izhajajo iz njene notranjosti in opazovanja zunanjega sveta in so zares nenavadne.

Foto: Zasebni arhiv Compagnie laura Herts

533742_576877162376424_1133343488_n

desna