BUFETO

Zavod Bufeto je edina profesionalna ustanova, ki v Sloveniji goji in razvija klovnsko gledališče – sintezo klovnade, cirkusa in gledališča. Z zlitjem cirkuško-klovnovskih veščin in dramaturških pristopov rahlja okvire tako klasičnega dramskega gledališča kot tudi tipičnega cirkuškega šova. Z univerzalnim klovnovskim jezikom kot radoveden otrok odkriva svet na samosvoj način, mimo logike odraslih in njihovih sistemov.

Zavod ustvarja samostojne avtorske predstave in koprodukcijske predstave s Slovenskim mladinskim gledališčem in Lutkovnim gledališčem Ljubljana.

V zavodu Bufeto poleg soustanoviteljem – Ravila in Natalije Sultanove, diplomantov moskovske akademije za cirkuške umetnosti, delujejo mnogi priznani slovenski gledališki ustvarjalci.

Zavod Bufeto je kot izvršni producent v zadnjih petih letih v Ljublani in po Sloveniji organiziral tudi pet mednarodnih gledališko-klovnskih festivalov Klovnbuf, in sicer Klovnbuf: Šalo na stran! (2008), Veliko za šalo in malo zares! (2009), Klovnbuf: Smej se! (2010), Klovnbuf: Cherchez la femme! in Klovnbuf: Od dvornega norca do filozofa…? (2012).

Poleg izvedbe festivala Klovnbuf in ustvarjanja avtorskih in koprodukcijskih predstav Zavod Bufeto že dve leti v Ljubljani izvaja lasten izobraževalni program – Laboratorij smeha, ki poteka v obliki permanentnega studia klovnovskega gledališča ter preko različnih delavnic in seminarjev mednarodno uveljavljenih predavateljev širi to zvrst uprizoritvenih umetnosti pri nas.

Zavod Bufeto – zavod za razvoj cirkuško-gledaliških umetnosti
Brodarjev trg 12
1000 Ljubljana

zavodbufeto@gmail.com

031 33-19-17
041 37- 22-22

desna